Claudie van Ginneken

Claudie van Ginneken is therapeut, opleider van therapeuten en business coach voor therapeuten.

Toen ik in de 30 was, leek ik mijn leven aardig op de rit te hebben. Ik had een uitdagende baan als senior onderwijskundig cursusmanager bij het Ministerie van Justitie. Daar werkte ik met een enthousiast team van docenten, auteurs en redacteuren en bevlogen collega’s. We hadden tevreden klanten en een betrouwbaar management dat me steunde als ik daar behoefte aan had. Kortom: een prachtige baan. En ik merkte dat er iets ontbrak.

Onverwacht verloor ik mijn broer. Mijn leven schudde op zijn grondvesten. Hij had zelf verkozen het leven te verlaten. Ik liet alles uit mijn handen vallen, tot ik wist: wat maakt voor mij het leven waard geleefd te worden?

Een jaar van bezinning brak aan. Ik kwam tot het inzicht dat ik vooral iets wilde bijdragen aan het geluk in de wereld; dat ik mensen zou kunnen helpen waarde toe te voegen aan hun leven. Op een donderdagmiddag had ik een goed gesprek met vrienden. De puzzelstukjes vielen op hun plek. Ik kwam tot het inzicht dat ik als hypnotherapeut al mijn talenten optimaal tot hun recht kon laten komen.  En bovendien kon ik zo anderen helpen met het versterken van hun innerlijke vrede, verbondenheid en levensenergie.

De roeping van Claudie van Ginneken

Tijdens mijn werk als hypnotherapeut ontdekte ik dat veel lijden bestaat door pijn om relaties. Mijn cliënten begonnen niet aan het verbeteren van hun relaties. Sommigen omdat de ander niet mee wilde werken, omdat ze er niet met de ander over durfden praten of omdat ze verstrikt waren in een loyaliteitsconflict. Anderen wilden geen aandacht aan de relatie geven omdat ze het contact juist wilden verbreken terwijl de relatie ze wel intens bezig bleef houden. Of ze dachten dat het onmogelijk was, omdat de ander er simpelweg niet meer was.

Binnen NLP specialiseerde ik me in Sociaal Panorama. Ik deed specialisaties binnen hypnotherapie voor het werken met kinderen en het werken met zwangeren. Ik bouwde als hypnotherapeut en coach ruime ervaring op met uiteenlopende doelgroepen. Na verloop van jaren ontwikkelde ik de methode Eenzijdig Relaties Verbeteren – ERV®.

Tegenwoordig geniet ik enorm van het doorgeven van kennis en kunde aan de volgende generatie. Mijn studenten hebben een bijzonder plekje in mijn hart. Maar het werken met cliënten is toch nog steeds mijn grootste drijfveer.

Wat ik wil bereiken met ERV

Met mijn methode bleek ik cliënten te kunnen helpen die tot dan toe vast leken te zitten in een onveranderbare relatie. Mensen die eerder vastliepen in elke vorm van therapie, coaching, begeleiding en zelfhulp.

Kinderen in echtscheidingen kregen ruimte om zichzelf te zijn. Ouders met een eeuwig knagend idee dat ze tekort schoten voelden zich zelfverzekerd en tevreden. Decennialange familieconflicten bleken te kunnen verdwijnen. Verbitterde echtgenoten gingen elkaar weer waarderen. Verloren vriendschappen konden worden hersteld of losgelaten. Cliënten brachten vertrouwen, begrip en warmte in relaties met een ouder met dementie of een familielid met een verstandelijke beperking. Ook als de ander was overleden bleek het goed mogelijk alsnog zorgvuldig te doen wat de cliënt nog had willen doen. Ik hielp steeds meer mensen zo nodig de relatie met terugwerkende kracht te helen.

Iedereen die worstelt met gedachten aan een pijnlijke relatie in het heden of verleden wil ik helpen zijn energie, rust en levensvreugde weer volop de ruimte te geven.

Naast de 4-jarige post-HBO-opleiding Hypnotherapie volgde ik diverse andere opleidingen op het vlak van NLP en (integrale) therapie. Inmiddels heb ik vele kinderen en volwassenen mogen helpen bij het eenzijdig verbeteren van relaties. Als docent ben ik verbonden aan diverse opleidingen voor reguliere en complementaire hulpverleners, zoals hypnotherapeuten. Mijn expertise wordt erkend door onder meer de NBvH, het Register Beoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) en het Centrum Post-Initieel Onderwijs Nederland (CPION).


Claudie van Ginneken behandelt kinderen en volwassenen in de Anachroon Praktijk.

Zij leidt therapeuten op middels de Opleiding ERV.

Daarnaast is zij verbonden aan diverse vakverenigingen, opleidingsinstituten en koepelorganisaties.

Telefonische ERV-sessie

Ervaringen met Claudie van Ginneken