5 Tips voor het éénzijdig verbeteren van vriendschap


5 Tips voor het éénzijdig verbeteren van een vriendschap

Vriendschap eenzijdig verbeteren

Vriendschap kan soms onbedoeld verwateren. Ook kan het gebeuren dat er onduidelijkheid in de relatie sluipt: waarom heeft de ander telkens geen tijd en komt er zelden een reactie? Of er is irritatie en je bent daardoor minder geneigd elkaar op te zoeken.

Dit kun je zelf doen om de vriendschap te onderhouden, ook als contact met de ander er tijdelijk niet van komt:

1. Richt je aandacht op positieve eigenschappen van je vriend.

Bedenk waarom je bevriend bent geraakt.

2. Als je iets onaardigs denkt, laat die gedachte dan eenvoudigweg weer van je af glijden

– als iets onbelangrijks. Zo’n gedachte mag best opkomen, maar je besteedt er verder geen aandacht aan, zodat hij niet gaat groeien.

3. Denk niet in termen van verleden, heden en toekomst.

Een fijne vriendschap is tijdloos. Mooie herinneringen zijn eigenlijk mooie eigenschappen van jullie vriendschap. Dat staat los van verleden en toekomst.

4. Stel je voor dat je vriend af en toe met je meekijkt

en kijk in gedachten met hem mee. Op deze manier ben je in gedachten geregeld even samen – ook al heb je het erg druk met werk, gezin, sport, familie, reizen of andere dingen.

5. Maak je geen zorgen over de vriendschap

Als je bang bent dat er verwijdering tussen jullie gaat ontstaan, ga je je daar onbewust al tegen beschermen door jezelf wijs te maken dat je dat niet erg zou vinden. Niet zelden loopt een gezonde vriendschap af nadat vrienden elkaar een tijd niet gezien hebben, doordat ze beiden uit zelfbescherming een houding hebben aangenomen van ‘het kan me niet schelen’.

Vriendschap enkelzijdig verbeteren

Merk je dat er onbewust nog een en ander speelt wat invloed heeft op je vriendschap? De methode Eenzijdig Relaties Verbeteren maakt het mogelijk je onbewuste gevoelens en reactiepatronen te herprogrammeren. Ik help je graag. Neem gerust contact met me op!