Fijn kennis overdragen

 


Zo fijn om kennis te mogen overdragen!

Wat is het toch heerlijk om les te geven. De afgelopen weken heb ik weer prachtige methodieken mogen overdragen aan toegewijde studenten. Technieken uit Eenzijdig Relaties Verbeteren, uit hypnotherapie èn uit NLP.

Extra bijzonder was het om als docent terug te keren naar de academie waar ik zelf ooit in de schoolbanken zat…  Academie Hypnos.


Ik heb de studenten uit verschillende leerjaren onder meer mogen leren hoe je regressie effectief inpast in een therapeutische sessie, hoe je gebruik kunt maken van onbewuste lichaamssignalen, hoe je diagnosticeert met ideomotorische vingerbewegingen, hoe je een hele sessie kunt doen zonder dat je cliënt één woord zegt en hoe je veelzijdig kunt werken met de Tijdlijn. Zó fijn hoe al deze studenten en supervisoren serieus aan de slag zijn gegaan om zich de technieken eigen te maken!

En natuurlijk de opleiding Eenzijdig Relaties Verbeteren!

De studenten ERV® hebben geleerd hoe ze zelfhypnose kunnen inzetten als hulpmiddel voor hun cliënten. En voor zichzelf natuurlijk! Ze hebben elkaars mentale ruimte verkend en aangepast. En ze hebben geleerd hoe je ERV® kunt toepassen met beeldende materialen zoals pastelkrijt.

Live dag ERV® Zelf

Afgelopen donderdag was er weer een bijeenkomst voor de deelnemers aan ERV® Zelf.

Er was flink gestudeerd, geoefend en geëxperimenteerd sinds de vorige bijeenkomst. Ervaringen, tips en
successen werden gedeeld.

Praktisch

Natuurlijk hebben ze weer nieuwe technieken geleerd, zoals de Plasmabel, waarmee ze cliënten kunnen helpen bij rouwverwerking, voortdurende verliefdheid na een verbroken relatie of gevoelens van afhankelijkheid.

Zelfhypnose

Een van de nieuwe technieken van
deze les was de Anachroon
Zelfhypnose.

Deze techniek kunnen de ERV-ers in opleiding aanleren aan hun cliënten, zodat zij de doorwerking van hun ERV-sessie kunnen versterken. Daarnaast is het natuurlijk ook heel fijn om een krachtig middel als
zelfhypnose ter beschikking te hebben
voor jezelf, ook als je zelf therapeut
of coach bent!

Ambacht

Natuurlijk is er weer veel geoefend met de nieuwe technieken. Want ERV® is een ambacht. Je leert het door te doen, te doen en nog vaker te doen.

Eenzijdig verbeteren van relaties

Innerlijke conflicten

Bij Academie Hypnos hebben de
studenten verschillende
basistechnieken geleerd, zoals het
werken met oppositiedelen voor
het verhelpen van een innerlijk
conflict of besluiteloosheid.

Het allerbeste van dit vak

Lesgeven vind ik heerlijk. Maar uiteindelijk draait het toch allemaal om mijn cliënten en de verlichting die ze bereiken in hun leven en relaties. De zwager die al wekenlang wakker ligt vanwege de koude oorlog met zijn schoonzus en na een sessie gelukkig weer kan ontspannen en slapen. De tweeverdiener die zichzelf heeft uitgeput om werk en gezin te combineren en ineens ziet dat het gemakkelijker kan. De dochter die altijd nog vaders strenge stem in haar achterhoofd hoorde en die nu na al die jaren eindelijk simpelweg kan genieten van haar leven… Wat een mooi vak is dit toch!

Maar – eerlijk is eerlijk – ik kijk ook alweer uit naar de workshop over Eenzijdig Relaties Verbeteren over 2 weken. Dan mag ik al die prachtige technieken waarmee ik mensen help weer delen met anderen, zodat er nóg meer mensen profijt van kunnen hebben.