Oefenen met therapie

Oefenen met therapie in een kleine groep

Kleine stapjes. Je hoeft het niet meteen het te kunnen als therapeut. Je leert vooral door fouten te maken, iets nieuws uit te proberen, zelf te ontdekken wat wel en wat niet werkt.

Daarom zijn de groepen bij Acute Sense Training altijd klein. Zo kun je in een veilige omgeving experimenteren en oefenen met therapie. Want als je iets nieuws gaat doen, gaat het nooit direct helemaal goed.

Dat is tenslotte wat je wilt tijdens een training. Je wilt niet doen waar je al goed in bent, maar je wilt iets uitproberen wat je nog niet beheerst. Een goede sfeer en veel bemoediging zijn dan ook noodzakelijk om goed te kunnen bijleren en weer een stukje groeien als therapeut.

Oefenen met therapie in een kleine groep

Oefenen met therapie

Dat jij je als deelnemer op je gemak voelt en vrij voelt om te oefenen met therapie, heeft altijd de aandacht. Zowel bij 1-daagse bijscholingen als bij de opleidingsmodulen.

Duidelijke uitleg van technieken. Genoeg ruimte om te oefenen met therapie, bezig zijn met de technieken. Je mag experimenteren en fouten maken. Zo kun je ervarend leren. Ook erg leerzaam om alle technieken zelf als cliënt te beleven.

Ik zou de opleiding ERV zeker aanbevelen aan andere therapeuten. Je vaardigheden perfectioneren en oefenen met therapie in een kleine, veilige groep met een bemoedigende docent.

Prettige manier van onderwijs. Bemoedigend en positief. Je krijgt de tijd om te oefenen met therapie en ook om je verhaal te doen. Zo bouw je vertrouwen op als therapeut. Kleine stapjes en aangepast aan het niveau waar jij zit als therapeut.

Persoonlijk werk ik pas een paar jaar als therapeut en mis ik dus nog ervaring, maar de opleiding ERV helpt me met steeds meer vertrouwen aan de slag te gaan met cliënten. Ik groei als ERV-er, maar ook als psychosociaal therapeut.

Tegelijk hoor ik van studiegenoten met 20 jaar ervaring dat ze ook erg veel hebben aan deze opleiding. De zorgvuldigheid, het taalgebruik, de finesses.

>> Lees hier over de 1-daagse training Leer ERV

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *